2012.05.09.
23:30

Írta: Táfelspicc

Napi penzum

http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120508-hogyan-ovjuk-meg-sefkesunk.html

Susánszky cikke ismét felüdülés. Azért találtam benne egy apró kifogásolni valót: A vágódeszka anyagánál a szerző előnyben részesíti a műanyagot a fával. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fa vágódeszkák önmagukat fertőtlenítik - sokkal sikeresebben, mint a műanyag sikálása, ahol a vágás keltette résekben szépen felszaporodnak a baktériumok, és azt nehéz kimosni. Persze a napoztatás valóban segítséget ad a tisztításhoz.

A http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120507-tokeletes-makos-teszta.html mákostésztája jó recept, gazdagon teszi rá a mákot, csak a képen ez nem látszik. A figyelmetlenség ismét jelentkezik a nem megfelelő ponton beillesztett karakter méret-típus váltással:

"Winkler Róbert kiegészítése: A mákos tésztát vajon, fedő alatt aranybarnára kell pirítani. "

Nem akarom a kovászos spárga cikket cikizni, de egyrészt mindjárt leesik az utcára az a kancsó (ha egyáltalán az egy valódi utcarészlet, nem csupán photoshop), másrészt a kenyeret ne helyettesítsük már nagyüzemi zsemleszerűséggel.

Nem vagyok ennyire elnéző a zsályás tészta http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120507-zsalyas-tagliatelle.html receptje iránt. A főoldalon 10 tojásos szélesmetéltről beszél a szerkesztő, mig a cikkíró csupán egy tojás adna annak a szegény tésztának. A  szarvasgomba szerintem is opcionális - én kihagyom, viszont 25 dkg tésztát 15 deka vajban füröszteni kicsit túlzásnak tűnik. Amúgy 10 tojásos szélesmetélt esett le a táfelspicc blogger utcájában a kamionról, hogy hirtelen minden tésztája az lett? Megfejtettem - egy lappal lejjebb ott szerepel egy bolti tészta fotója és mellé az elkészítési recept. Ha a fotó tényleg friss tésztát ábrázol, akkor azt garantáltan nem sodrófával készítették! Érdekes módon egyre tőbb hasonló reklamáló kommentek is megjelennek ...

A http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120507-minek-tojasozzuk-szet-a-tesztakat.html cikkben már smittelnek is a szerzők. A tésztatípusok leírásának forrása ezek szerint törzsanyag.

Szerencsére a bolonyai ragut nem szélesmetélttel készítették. A recept tisztességes, elég közel áll az autentikus raguhoz (rövid u-val!).

 

Mintha javulna az összkép. Tán belejönnek, mint kiskutya az ugatásba?

Szólj hozzá!

Another test

A bejegyzés trackback címe:

https://tafelspicc.blog.hu/api/trackback/id/tr504499329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása