2012.05.06.
11:56

Írta: Táfelspicc

Ismét támad a nyomda ördöge?

Ács Bori nagyon jó cikke, http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120504-hogyan-ragjuk-meg-kolykunknek-a-falatot.html is magán hordozza a szerkesztő csapat lustaságát. Ha a szerző előírja, hogy valahova egy link kell, akkor ezt a linket tényleg likké kellene alakítani:

"hogy már Alicia Silverstone is így HYPERLINK "http://bezzeganya.postr.hu/szajbol-szajba-eteti-a-gyereket-alicia-silverstone" eteti egyéves gyermekét"

Vagy ha a http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120504-rebarbaras-turotorta.html cikket nézzük, ezt még a world helyesírásellenőrzője is jelzi:

"A forma eljába rakom a rebarbarát"

Képzavar is gyakori arrafelé. a http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120504-egy-felreertett-konyhai-szerszam.html cikk szerint egy fiókban egy olló lógni szokott. Háááát - van magas fiók is, tényleg. A "kapszaicin feldarabolása"-ról meg ne is beszéljünk.

Mintha a http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120504-nutellascitromos-morzsa.html cikk írójának a hosszú "ő" betűje jobbról-balról egy szóközzel megnőtt volna:

"5 ev ő kanál,   percig f ő zöm,   bef ő ttesüvegbe" és a többi.

Konzekvens, mert minden egyes ő ilyen lett a szövegben.

Péter Anna kivételesen jól megirt cikkében  http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120503-a-tokeletes-labos.html is ott bújkál a nyomdahiba, amit természetesen minden helyesírásellenőrző azonnal kiszúr:

" Az egyenletes hőmársáklet,"

"semmivel se tudjon többet, mint elődja"

Ez most elődje vagy előadja akart lenni?

 

http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120503-toltott-ponty.html - csak az összetevők közé bújt be a kisördök, ahol valószínűleg 2 ek oliváról lenne szó, mivel az olajat nem darabra mérjük:

  • "5 db szardella
  • 2 olívaolaj"

 

A http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120503-haltoportyu.html cikkben szereplő fénykép mintha köszönő viszonyban sem lenne a recepttel. Irdalás még csak csak látszik, de mit keres a művészien borsozott nyers halszelet a tányéron?

 

Még egy kétsoros cikk http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120409-technologia-uborkagyalulas-maskent.html is rejthet meglepetéseket:

"Ha szép uborkásszendicset szeretne,"

 

Üdítő kivétel a sok slendrián cikk között Susánszky Iván cikke http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120322-tudatos-taplalkozas.html . Az ő írásai mindig felkészülten kerülnek publikálásra és a szöveg sem akar "bombasztikus" lenni.

 

Mára is kimérgelődtem magam ...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tafelspicc.blog.hu/api/trackback/id/tr964491292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása